30 mei 2018

Een botanisch interieur: betrek je tuin bij je woonkamer

Steeds meer mensen zien de tuin als verlengde van de woonkamer, of willen deze twee bij elkaar betrekken. Regelmatig worden tuin en woninginrichting dan ook op elkaar afgestemd. Wil jij ook woninginrichting die past bij een tuin? Dan is een botanisch interieur een goede optie. We leggen je graag uit hoe je het interieur kunt afstemmen op de tuin.

Planten en bomen in huis

Kleine bomen en planten geven uiteraard een hele natuurlijke sfeer aan je inrichting. Planten kun je bijvoorbeeld op verschillende hoogtes zetten in een stellingkast. Wandkast Soho leent zich hier prachtig voor. (Overigens schreven we al eerder een blog over het inrichtingen van een stellingkast). Ook bijzettafels lenen zich om planten in the picture te zetten. Misschien is bijzettafel Soho wat voor jou. (Meer over de mogelijkheden van bijzettafels lees je in onze blog hierover). Ook kun je uiteraard planten kwijt op kasten en dressoirs, zoals Highboard Soho. Er zijn veel planten die zowel buiten als binnen geplaatst kunnen worden. Op die manier creëer je eenheid.

Richt je woonkamer in met planten voor een natuurlijke sfeer

Planten passen goed in een botanisch interieur

Hout in je interieur

Ook creëer je een meer botanische sfeer door het gebruik van natuurlijke materialen in je huis. Denk dan aan hout of steen. Ons woonprogramma Bronx bestaat uit gerecycled teakhout, mooi duurzaam dus. Zet je daar planten op, ga je voor dubbel botanisch. Wanneer je zowel buiten als binnen dezelfde materialen gebruikt, wordt het verschil tussen tuin en woonkamer kleiner.

Groene bank in botanisch interieur

Natuurlijke kleuren dragen ook bij aan een natuurlijke sfeer. Diverse tinten groen en bruin zorgen ervoor dat de ambiance binnen bij het buitenleven past. Maak gerust gebruik van verschillende tinten, planten hebben immers ook niet allemaal dezelfde kleur groen. Bij Flits vind je bank Vivaldi in het groen en bruin. Deze bank bestaat uit losse componenten, dus je kunt zelf je favoriete bank samenstellen.

Bank Vivaldi past in een botanisch interieur

Bank Vivaldi heeft een natuurlijke look

Meer info

Wil je weten wat we nog meer in de collectie hebben? Je vindt de filialen van Flits op verschillende plekken in het land. Bekijk welk filiaal het dichtstbij jou in de buurt is.