21 mrt 2018

Het is lente: blaas een frisse wind door je interieur

Het is lente, we gaan weer de kant op van het mooie weer. We willen de ramen en deuren openzetten. Voor veel mensen is dit ook het moment om die frisse wind door het interieur te laten gaan. Vroeger was het voorjaar voor veel vrouwen het moment voor de grote schoonmaak. Dat is nu wel anders, de werkende vrouw heeft niet een paar dagen achter elkaar vrij om alles uitgebreid te soppen. Maar we kennen allemaal die kriebel wel dat je met je inrichting aan de slag wil, even alles lekker anders. Wil je dat doen volgens de laatste trends? Gezelligheid en warmte staan centraal bij de woontrends voor 2018.

Natuurlijke kleuren in je huis

De kleuren die je in 2018 veel ziet, zijn natuurlijke kleuren zoals zandtinten, mosgroen, beige en poederroze. Deze kleuren benadrukken de warmte en gezelligheid in een inrichting. Mocht je dat wat sober vinden en heb jij wat meer pit nodig in jouw interieur? Geen punt, 2018 is ook het jaar van felle accentkleuren. Dus je kunt prima heftig okergele of roze kussens gebruiken.

Toch liever een meer uitgesproken kleur op je wand, dan kun je in 2018 kiezen uit kleuren als donkerblauw, aubergine paars en donkergroen. Meer uitgesproken, maar wel nog steeds warm.

Metalen die in 2018 veel worden toegepast in het interieur zijn goud en messing, eveneens passend in een warme woonstijl.

Contrasterende kleuren in je interieur

Heb je wat meer uitdaging nodig qua kleuren en sla jij liever de zand- en beigetinten over? Dan is colorblocking misschien meer jouw stijl. Color Blocking is het tegen elkaar zetten van contrasterende kleuren. Denk aan een roze muur met een geel fauteuil ervoor. Fauteuil Bueno zou zich hiervoor wel lenen.

Zachte stoffen in huis

De stoffen die in 2018 in het interieur gebruikt worden, zijn heel aaibaar. Zo zien we veel velours en fluweel terug. Maar als je moeder goed kan breien is dat ook prettig, want ook dat past in een warme inrichting. Denk aan een gebreid plaid op je bank, gebreide kussenhoezen of zelfs een gebreide poef.

 

Hippe planten

En natuur is voorlopig een blijvertje. Hangplanten, planten met bloemen, cactussen, het mag allemaal. Ben je niet zo goed in het verzorgen van planten, dan kun je ook nog los gaan met planten- en bloemenprints op bijvoorbeeld kussens of behang.

Eiken en teakhouten meubelen

Natuur vindt je ook terug in de materialen van meubelen. Teak- en eikenhouten meubels worden veel toegepast in de inrichting van 2018. Ook bij Flits vind je dit soort meubelen terug. Wat dacht je bijvoorbeeld van eetkamertafel Bronx van gerecycled teakhout. Ook ideaal voor die uitgebreide paasbrunch met de familie of vrienden. Meer inspiratie nodig? Neem eens een kijkje in onze collectie of kom langs in een van de winkels.