26 apr 2018

Je wand- of stellingkast inrichten met kostbare herinneringen

Een ingelijste kinderknutsel, je mooiste herinnering van een vakantie, de foto van je oma: stel ze tentoon in een mooie kast. Een open wandkast of stellingkast leent zich daar perfect voor.

Iedereen heeft ze wel: spullen die je te dierbaar zijn om weg te doen. Deze spullen hoeven niet als ballast in je huis opgeslagen te worden, ze geven je een prettig gevoel en ze zijn passend te maken in je interieur. Dan hoef je die mooie herinneringen niet in een doos te bewaren, integreer ze in je inrichting. In een open stellingkast kan dat heel mooi. Wij hebben een brede en een smalle in onze collectie.

Oneven aantallen

Spullen die je in een wand- of stellingkast kwijt kunt zijn onder meer foto’s, plantjes, vaasjes, schalen en andere decoratie. Zet de kinderknutsel onder een glazen stolp, lijst de foto van oma in en zet je souvenir in de kast.

Probeer verschillende inrichtingen van de kast uit en bekijk wat goed bij elkaar past. Ga bijvoorbeeld niet voor één item per plank. Een oneven aantal van iets is overigens wel mooier dan een oneven aantal. Je wilt wel eenheid, maar van symmetrie wordt de kast een beetje stijfjes.

Hoogtes en groottes

Wat je ook in de peiling kunt houden bij het inrichten, zijn de hoogtes en groottes van de items. Het is speelser om verschillende groottes te gebruiken, dan dat alles op één lijn staat. Daarbij kun je ook letten op afwisseling tussen horizontale lijnen en verticale lijnen. Varieer er een beetje mee en bekijk het resultaat.

Tot slot speelt kleur natuurlijk ook een belangrijke rol in het geheel. Nu hoef je echt niet alles op elkaar af te stemmen om de kast mooi te krijgen, je wilt immers dat de items opvallen. Maar het is ook niet aan te raden om er een hele bonte boel van te maken. Dan kan je kast rommelig en druk gaan ogen.

Wandkast Soho

Op zoek naar een stellingkast voor je mooiste items? Wat dacht je van stellingkast Soho? We hebben ook een brede versie hiervan. Daarmee heb je ook een prachtig roomdivider. Kom eens langs in een van onze filialen.