09 aug 2018

Vijf tips om de beste bank te kopen

Je wilt een nieuwe bank kopen, maar hebt nog wat twijfels over wat je wilt. We geven je graag vijf tips om de juiste bank uit te zoeken.

Tips

 1. Het allerbelangrijkste bij het kopen van een nieuwe bank is de ruimte en vorm van de kamer waar de bank in komt te staan. Leent je woonkamer zich goed voor een U- of een hoekbank zoals de bank Nordic Corner?
 2. Komt je bank vrij in de ruimte te staan of tegen een of meer wanden? Het is handig je goed bewust te zijn van de ruimte die je om een bank heen moet hebben. In een grote meubelzaak lijkt een bank altijd kleiner dan in je woonkamer. Het kan dus zeker geen kwaad de maten goed op te nemen van de kamer en eventueel andere meubels waar de bank bij komt te staan.
 3. Ook is er een keuze te maken in de verschillende klasses van comfort. Ben je op zoek naar een loungebank waar je heerlijk op onderuit kan liggen?
 4. Of ga je voor een actieve zit, waarbij het zitvlak wat korter is. Op zoek naar heel veel comfort? Onze bank Flexy is verstelbaar: de voetjes omhoog tijdens je favoriete programma.
 5. Materiaal is ook belangrijk. Heb je huisdieren met scherpe nagels in huis lopen? Kinderen met vieze handjes? Het bepaalt de stof, of leerkeuze van je bank.
 6. De kleur. Ga je voor een opvallende eye-catcher of is het de bedoeling dat de bank helemaal opgaat in de rest van het interieur. Ga je voor licht of donker? Een bank neemt aardig wat ruimte in beslag in een kamer, dus kleurkeuze is van bepalend belang.  Wanneer je wil experimenteren met kleuren, is de bank Vivaldi een leuke optie. Deze bestaat uit meerdere elementen waarbij je met kleuren kunt combineren.

  We geven je graag tips om een bank te kopen. Ga je voor kleur, dan is Vivaldi een optie.

  Bank Vivaldi kun je uit meerdere elementen samenstellen

 7. Tot slot: welke stijl kies je? Wat past er bij de rest van je meubels. Heb je een landelijke stijl of ben jij op zoek naar een moderne bank?  Neem gerust een foto van je inrichting mee. Veel banken hebben nog keuzemogelijkheden wat betreft poten. Die kun je dus ook afstemmen op je smaak.

Hulp nodig

Meer hulp nodig bij het uitkiezen van een bank? Bij Flits wonen helpen we je graag op weg de juiste keuze te maken.