21 feb 2018

Tips voor ordenen en opruimen

Ben je thuis weleens het overzicht kwijt? Ontdek je dat je vijftien scharen en 30 eierdopjes in je huis hebt rondslingeren? Misschien is het tijd om eens goed door je spullen te gaan en op te ruimen. Wij geven je graag tips en advies op het gebied van opruimen.

In de loop der tijd weet je heel wat om je heen te verzamelen in huis. Het een belandt in het laatje, het ander in de doos in de kelder en het volgende in de keukenla bij het bestek. Op een gegeven moment slibt het dicht. Dan is het tijd om orde op zaken te stellen. Waarom?

Voordelen van opruimen

  • Tijdswinst: Je kunt gemakkelijker je huishouden doen als het opgeruimd is. En je bent minder tijd kwijt met het zoeken naar spullen
  • Rust: Minder spullen zorgen voor overzicht en een afname van prikkels.
  • Beweging: Een middagje flink opruimen zorgt ervoor dat je die dag niet hoeft te sporten.

 

Door op te ruimen, word je geconfronteerd met alle spulletjes die je in huis hebt, soms meerdere malen. Het is handig om voor het opruimen drie dozen klaar te zetten. Je kunt een doos maken voor overbodige, maar nog goede spullen die je wil verkopen of weggeven; een met spullen die naar de Kringloop kunnen, want waarom zou je er een ander niet blij mee maken? Bovendien is recyclen uiteraard duurzamer, dan de spullen weg te gooien. De laatste doos is voor de dingen die echt de container in kunnen omdat ze bijvoorbeeld kapot zijn.

Kast voor kast

Het is handig niet alles in een keer te willen opruimen. Pak het kast voor kast aan. En misschien kom je er wel achter dat je maar een fractie nodig hebt van de spullen die je nu opgepropt in je kasten te vinden zijn, want zeg nou zelf, heb je echt vier flesopeners, zeven aanstekers en 24 onderzetters nodig? En de spullen die je al een jaar niet gebruikt hebt, zijn die nodig?

Als je nou alles verkocht en opgeruimd hebt, kom je misschien tot de conclusie dat die drie logge kasten niet eens allemaal nodig zijn. Als dat zo is, kun je ze van de hand doen en er een mooie kast voor terug te kopen om je inrichting een boost te geven na de opruiming. Wat dacht je van het dressoir uit de Soho-collectie van Flits Trend? Industrieel en helemaal van deze tijd.

Highboard Soho

Of….misschien motiveert het je wel om verder aan de slag te gaan. Wat dacht je van een mini-makeover van de woonkamer, door enkel een bijzettafel aan te schaffen? We schreven er al eerder een blog over.