11 jul 2018

Trend: ‘dunne pootjes’ in je inrichting

Wat in 2018 steeds meer opgekomen is, zijn de slanke meubels. Het zijn meubels met slanke, smalle pootjes en sierlijke vormgeving.

Voorgaande jaren zag je vooral robuuste meubelen: grote banken en tafels met dikke, grote poten. Nu ontstaat er meer een mix tussen robuust en rank. Denk aan een grote robuuste houten eettafel met mooie sierlijke eetkamerstoelen erbij. Of een hoge bijzettafel met ranke slanke pootjes met een grote plant erop.

Voordelen slanke meubels

Ranke vormgeving van meubels brengen verschillende voordelen met zich mee.

Slanke meubels hebben een ruimtelijk effect. Je hebt meer ‘doorkijk’ in je inrichting, dus het oogt minder vol. Een ander voordeel is dat ranke meubels je interieur luchtig houden. Als je teveel robuuste spullen neerzet, kan de sfeer benauwend worden. Verder worden slanke meubels geassocieerd met sierlijkheid en elegantie.

Zo hoeft een fauteuil dus ook niet meer per definitie plomp te zijn. Ook bij Flits hebben we fauteuils met sierlijke, slanke pootjes. Neem maar eens een kijkje bij fauteuil Ines of fauteuil Luccia, allebei modern vormgegeven fauteuils die prima in een eigentijds interieur passen.

De ranke poten zorgen dat Bas bij de slanke meubels hoort

Eetkamerstoel Bas

De eetkamer kun je eveneens een luchtig en ruimtelijk uiterlijk geven. Er zijn inmiddels eettafels die prima in die stijl passen. Bij Flits vind je bijvoorbeeld tafel Woud, waarbij je kunt kiezen uit verschillende poten, waaronder ranke poten die naar buiten toe staan. Liever eetkamerstoelen met sierlijke poten? Neem bijvoorbeeld stoel Rome, of als je er liever wieltjes onder hebt, stoel Bas.

Luchtige sidetable

Ook zijn er verder in het interieur slanke meubels te verwerken, zo hebben wij salontafel Julian en sidetable Julian in de collectie van Flits. Zij hebben ook smalle poten en voegen echt iets toe aan een stijlvolle inrichting, mede omdat de bladen van deze tafels ook nog eens verplaatsbaar zijn.

Sidetable Julian is ook slank vormgegeven.

Sidetable Julian

Nieuwsgierig geworden? Je bent welkom om eens binnen te lopen bij een van onze filialen. We vertellen je graag meer.